Menu

КОНЧА БУИКА

buika
Категорија
Концертни програм
Датум
28 новембар 2016 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 1600, 1900, 2300, 2800 и 3200 динара

 

Конча Буика (Concha Buika), чувена шпанска певачица одржаће концерт 28. новембра у Сава Центру у оквиру светске турнеје поводом актуелног албума “Vivir Sin Miedo”.
Рођена као María Concepción Balboa у Палма де Мајорки као дете афричких родитеља, Буика је постала временом једна од најистакнутијих wорлд мусиц уметника, захваљујући специфичном гласу, харизми и снажној појави, као некад Нина Симон или Цесариа Евора.

Буика је сарађивала са неким од најбољих музичара света, као што су Аноушка Шанкар, Сил, Нели Фуртадо, Пат Метхени и Чик Кореа, а међу најупечатљивијима је рад са култним шпанским режисером Паблом Алмодоваром на филму “Кожа у којој живим” 2011.године.

Сада на албуму „Живети без страха“ 2015, Буика први пут у каријери пева више на енглеском него на шпанском језику, често мешајући оба - природна последица деценије непрекидних путовања по свету. Тамнопута “Краљица фламенка” ауторка је девет од десет песама на албуму који прожимају реге, рага, фламенко, аренби (Р&Б), афробит и госпел.

Улазнице за концерт Буике 28. новембар у Сава Центру могу се већ од данас купити на благајни Сава Центра и преко мреже Евентим.