Menu

Ian Gillan

ian_gillan
Категорија
Концертни програм
Датум
07 новембар 2016 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 2990, 3400, 3990 и 4500 динара

IAN GILLAN пева DEEP PURPLE

СА DON AIREY BAND & БЕОГРАДСКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР

ДИРИГЕНТ: STEPHEN BENTLEY-KLEIN

СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТИ: Papa Le Gál

Рок легенда Ian Gillan наступиће 7. новембра у Сава Центру на концерту на коме ће изводити најпознатије нумере из богатог опуса групе Deep Purple.

Наступиће заједно са легендарним клавијатуристом Don Airey и његовим Don Airey Band и Филхармонијом којом ће дириговати Stephen Beltley Klein, изводећи чувене хитове као што су „Smoke On The Water“, „Black Night“„Perfect Stranger“,… Специјални гости су бенд Papa Le Gal.

Талентовани музичар рођен је у Hounslow у Енглеској. Уникатни вокал је одмах постао његов заштитни знак. На почетку каријере био је под утицајем Елвис Преслија, Литл Ричарда, Бади Холија, као и других највећих музичара тог времена. Гилан се придружио Deep Purple 1969 године, када наступа најуспешнији период њиховог рада.

Гилан је познат и по улози Исуса Христа у Jesus Christ Superstar, а играо је и Cahrlesa Darwina у пројекту Bolland and Bolland под насловом “Darwin - The Evolution”.

Два пута је наступао у дуету са Лучианом Паваротијем у арији „Nessun Dorma“. Гилан још увек наступа на распродатим концертима у аренама широм света. Само у прошлој године наступио је у 48 земаља са Deep Purple и као соло извођач. Због тога ће нам бити велико задовољство да уживамо у његовом предстојећем концерту у Сава Центру.

Улазнице за концерт су у продаји на благајни Сава Центра и преко продајне мреже Евентима.