Menu

Позоришна представа "Буба у уху"

buba4
Категорија
Музичко-сценски
Датум
21 децембар 2016 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 600, 800, 1000 и 1200 динара

Карте се могу купити и на продајним местима Евентима.

режија: Љубиша ристић

Пре 45 година, 7. јуна 1971. године одржана је београдска премијера Фејдоове „Бубе у уху“. Ова дипломска представа Љубише Ристића задржала се пуне 44 године на репертоару Југословенског драмског позоришта, изведена је 1680 пута и видело је преко милион гледалаца.
У циљу бриге о чувању традиције ове представе, поносећи се њеним јединственим светским рекордом, а и као омаж генијалном глумцу, нашем Чаплину НИКОЛИ СИМИЋУ, на Великој сцени Сава Центра ће се одржати ова представа уз учешће глумаца из прве поставе као што су Рада Ђуричин, Бранка Петрић, Власта Велисављевић ...

Четворо глумаца из прве поделе који никада нису напустили представу – Рада Ђуричин, Бранка Петрић, Власта Велисављевић и нарочито упорни Никола Симић – успели су да је све те године одрже у животу, поносни на своју глумачку младост и свесрдно  подржани од  одане публике.
„Буба“ је увек и без изузетка била распродата, а када би се костими исцепали, глумци би донели своје приватне ствари; када би се декор распао Никола би проналазио новац да се декор обнови; када позориште не би хтело да било чиме обележи 1500. представу, Никола би приватно организовао прославу у ресторану изван позоришта за глумце, редитеља и пријатеље представе...
Рада Ђуричин и Љубиша Ристић скупили су младе глумце и направили нову „Бубу у уху“
Комплетна глумачка екипа истих година као њихови претходници из 1971. – играће на сцени Сава Центра нову – стару „Бубу“ за своју стару и нову публику – деде, бабе синове, ћерке, унуке и унуке – као што је то одувек било и како ће заувек бити и када никога од нас више не буде. А Рада, Бранка и Власта играће са њима кад год зажеле и кад год се ужеле!
Ова представа је истовремено и захвалност свим десетинама глумаца који су током 45 година играли разне улоге у „Буби“, ускакали, мењали, радовали се, умарали се, бежали, враћали се и живели живот „Бубе у уху“.

Нова – стара „Буба“ је кенотаф, сећање и поштовање за све из прве поделе којих више нема: за Бојана Ступицу и Марјана Ловрића који су одговорни и заслужни што се „Буба“ родила; за Зорицу Шумадинац, Слободана Ђурића, Мориса Левог, Марка Тодоровића, Бранка Миленковића, Владислава Лалицког, за Душка Чеклића и Николу Симића.