Menu
Loading…
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3

O Sava Centru

Sava Centar, najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u našoj zemlji i jedan od najvećih u regionu je savremeni centar izuzetne domaće i međunarodne reputacije čija delatnost obuhvata organizaciju kongresnih i svih vrsta umetničkih skupova i manifestacija.

Izgradjen 1977. godine, Sava Centar predstavlja moderan kompleks smešten u jednom od najlepših delova Beograda, udaljen svega pet minuta od centra grada i 15 minuta od aerodroma "Nikola Tesla". U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se više hotela Deluxe kategorije. Jedan od njih, Hotel Crowne Plaza je staklenom pasarelom povezan sa Sava Centrom i zajedno sa njim čini jedinstven arhitektonski prostor sastavljen od tri celine: poslovna zgrada – objekat "A", velika kongresno koncertna dvorana – objekat "B" i Hotel Crowne Plaza.
U proteklih više od tri decenije Sava Centar je bio mesto održavanja najvećih  međunarodnih kongresnih skupova, uključući KEBS, Generalnu Skupštinu Svetske banke i Međunarodnog Monetarnog Fonda, Generalnu Skupštinu UNESCO-a, 9. Samit nesvrstanih zemalja, Skupštinu EBRD, Svetske kongrese rudara, ortopeda, stomatologa, hirurga...U Sava Centru su gostovala najveća imena svetske umetničke scene, a u njemu se već godinama održavaju značajne kulturne manifestacije kao što su FEST, BEMUS, BITEF …

Klijentima i posetiocima Sava Centra na raspolaganju su: izdavanje poslovnog i komercijalnog prostora, ugostiteljske usluge i ketering, ekskluzivne prodavnice i butici, umetničke galerije, knjižare, banke, putničke i rent-a-kar agencije, internet, profesionalna služba bezbednosti, parking...

Sava Centar je član značajnih međunarodnih kongresnih i umetničkih asocijacija, kao što su ICCA (International Congress and Convention Association), AIPC (The International Association of Congress Centres), ISPA (International Society of the Performing Arts), ILMC (International Live Music Conference).