Menu

Labudovo jezero

labudovo_jezero19
Kategorija
Muzičko-scenski
Datum
17 decembar 2019 19:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1100, 1400, 1700 i 2000 dinara

Istaknute internacionalne baletske zvezde Ana Cigankova i Konstantin Alen nastupiće na sceni Sava Centra, 17.decembra u baletskoj predstavi Labudovo jezero, na muziku P.I. Čajkovskog u koreografiji Konstantina Kostjukova.

Primabalerina Ana Cigankova  je sa velikim uspehom gostovala na našoj sceni nekoliko puta, a nastup sa Alenom biće prava poslastica za lјubitelјe baleta.

Inovativna koreografija Kostjukova i raskošni kostimi čuvenog Renata Balestre obećavaju glamurozni spektakl. U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta. Dirigent je Đorđe Pavlović.

Ana Cigankova je rođena u Novosibirsku, Rusija. Po završetku Baletske škole pozvana je u Bolјšoj teatar gde je ubrzo promovisana u solistkinju.. Godine 2004. odlazi u Budimpeštu gde postaje primabalerina u Nacionalnom baletu Mađarske. Tri godine kasnije, postaje primabalerina i Holandskog nacionalnog baleta. Kao gošća, nastupala je u Bečkoj državnoj operi, Mađarskom nacionalnom baletu, Rimskoj operi, na Festivalu Nurejev sa Državnim baletom Tatarstana.
Konstantin Alen je rođen u Indijanopolisu, SAD. Odrastao je na Havajima gde je pohađao i baletsku školu. Na njujorškom takmičenju Youth America Grand Prix, 2007. godine osvojio je bronzanu medalјu u juniorskoj kategoriji i postao stipendista Baletske akademije Kirov. Na istom takmičenju trijumfovao je 2008. godine.Pridružio se Štutgart Baletu 2012. godine i  ubrzo postao solista, a zatim i prvak baleta. Kao gostujući prvak, nastupao je u produkciji Don Kihot, u koreografiji A. Ratmanskog u Holandskom nacionalnom baletu, a od 2018. godine njihov je stalni član.