Menu

LUKA ŠULIĆ - ČETIRI GODIŠNјA DOBA

luka_sulic
Kategorija
Koncertni program
Datum
06 februar 2020 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cene ulaznica: 2300, 2700, 3700,4200, 4700 i 5300 dinara

VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNјA DOBA” - UŽIVO

Luka Šulić je jedan od najvolјenijih i najpoštovanijih muzičara na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo.

Izvrsni violončelista Luka Šulić za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu.

Luka je muzičko obrazovanje započeo u petoj godini života zajedno s ocem, čelistom, koji mu je bio prvi učitelј. Upisao je Zagrebačku muzičku akademiju kako bi usavršio svoju tehniku, a zatim je studije nastavio najpre u Beču, a kasnije na prestižnoj Kralјevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Svuda cenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, Luka je ubrzo postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih muzičara koji je kao solista, za kamernu muziku i u savremenim kompozicijama svirao koncerte u najznačajnijim klasičnim dvoranama širom sveta, uz pratnju poznatih orkestara. (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski kamerni orkestar, Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi). 2009. godine osvojio je posebnu nagradu za violončelo na Međunarodnom takmičenju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Godine 2011. zajedno sa prijatelјem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos koji je brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvalјujući senzacionalnim reinterpretacijama i rearanžiranju poznatih rock i pop pesama.

Nakon što je poslednjih godina nastupao u velikim svetskim arenama (od Royal Albert Hall u Londonu do Arene u Veroni, od opere Sydney do Music City Hall u Nјujorku i mnogih drugih), Luka je odlučio započeti, osim projekta 2Cellos, novi solo projekt posvećen jednoj od sugestivnijih stranica u istoriji klasične glazbe, "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, remek-delo koje je oduvek voleo još i pažlјivo ga pripremao više od dve godine u izvornoj integralnoj verziji za solo violončelo i orkestar.

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12.00 onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra.