Menu

„ZA DOBRA STARA VREMENA“ – Novi Fosili

NFosili
Kategorija
Koncertni program
Datum
15 novembar 2019 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cene ulaznica: 1900, 2500 i 2800 dinara

Marinko Kolnago, Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec, donose jedinstveni muzički doživlјaj u Sava Centar, 15. Novembra.

Malo je muzičkih imena koja su se oduprla vremenu i promenama trendova i koja su ostala omilјena kod svih generacija. Upravo takvo retko ime su Novi fosili koji će u 2019. godini proslaviti 50 godina postojanja. To će posvedočiti i jedini član benda koji je tu od samog početka, pa do danas, Marinko Kolnago, a koji se još uvek živo seća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Menjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svet, poput omilјene pevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića kao i poslednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire ‘dobre vibracije’.

Bend je tokom godina osvojio sve moguće nagrade u bivšoj Jugoslaviji, a vrlo zapaženi bili su i na inostranim festivalima. Nјihove ploče i albumi godinama su bili najprodavaniji, a njihove pesme postale su hitovi svih vremena: Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulјa plava…

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatlјivije lice benda  Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla sa 20 godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvezda bivše države, te je sa Fosilima proputovala Evropu, SSSR, Kanadu I SAD.
Godine 1987. Novi fosili predstavlјaju Jugoslaviju na Evroviziji u Briselu, sa pesmom ''Ja sam za ples'' i osvajaju četvrto mesto. Singl s pesmom objavlјen je u devet evropskih zemalјa.

Danas, 50 godina nakon osnivanja benda, njihova je dužnost da genarcijama koje dolaze prenesu svoju ostavštinu, pa Marinko Kolnago, Sanja Doležal i ‘dobri duh benda’ Vladimir Kočiš Zec započinju “Priču o 50 godina Novih fosila”. Kroz nju će se prisetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola veka.
“Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena” biće veliko slavlјe muzike, tradicije i lјubavi, za sve generacije.