Menu

Korni grupa

Kategorija
Koncertni program
Datum
31 januar 2019 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1500, 1800, 2100, 2400 i 2800 dinara

Legendarna Korni grupa, koja spada u red zaslužnih za utemelјenje i razvoj jugoslovenskog i srpskog rokenrola, ponovo se okupila posle više od tri decenije pauze kako bi održala povratnički koncert 31. januara u Sava Centru!

"Smatrao sam da Korni grupa treba da se vrati na scenu, jer danas ne čujem da neko svira išta slično onome što smo mi radili. Imam energiju i ambiciju da radim, i našao sam ponovo saradnike sa kojima ću svirati muziku koja će da zazvuči drukčije od svih ostalih", kaže osnivač benda, klavijaturista i glavni autor Kornelije Kovač.

Nastala 1968. godine u Beogradu, Korni grupa je spajajući rok, pop, klasiku i džez brzo osvojila Jugoslaviju brojnim hitovima kakvi su "Čovek i pas", "Trla baba lan", "Etida", Ivo Lola" ili "Divlјe jagode", da bi do prestanka rada 1974. godine, između ostalog, objavila i dva albuma "Korni grupa" (1972) i "Not An Ordinary Life" (1974), koji danas uživaju veliko poštovanje lјubitelјa progresivne rok muzike širom sveta. Bend se potom samo jednom nakratko okupio za turneju "Legende Yu Rocka" 1987. godine.

"Nisam razmišlјao o tome da je prošlo 50 godina od osnivanja. Mogli smo da se okupimo i pre godinu dana ili kroz dve. Nisam pristalica prisećanja. U poslednjih 10, 15 godina bilo je toliko lјudi koji su stalno pitali zašto ponovo ne sviramo. Generalno volim muziku koju smo uradili, a smatram da je sada trenutak kada možemo ponovo da potvrdimo neko svoje mesto u svetu muzike na ovim prostorima", objašnjava Kornelije.

Korni grupa će u Sava Centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić. Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

"Ima pesama koje ne možemo izostaviti u Sava centru, jer bi sigurno bili na tapetu slušalaca. To su 'Etida', 'Jedna žena', 'Moja generacija', 'Put za istok', 'Divlјe jagode', 'Prvo svetlo...' Moramo velikim radom da ponovo dostignemo nivo koji je nekada imala Korni grupa, koja je sve ulagala u ideju da sviramo savršenu muziku u savršenom izvođenju. Tako ćemo i prezentovati našu muziku u Sava Centru. A nadam se da ćemo imati narednih meseci i koncerte u većim gradovima bivše Jugoslavije", najavlјuje Kornelije.

 

Ulaznice za povratnički koncert Korni grupe su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

 
 

Izdavanje prostora

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Ugostiteljske usluge

Sava Centar ugostiteljske usluge

Tehničke usluge

Sava Centar tehničke usluge

Radno vreme blagajne

  • tick ruka
  • 10-20h (radnim danom)
  •  10-15h (subotom)
  •   i 1 sat pre početka manifestacije
  • Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja  događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.