Menu

Veče sevdalinki

sevdalinke1
Kategorija
Koncertni program
Datum
08 novembar 2018 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cene ulaznica: 1300, 1600, 1900 i 2200 dinara

Jedinstveni koncertni programi pod nazivom „VEČE SEVDALINKI“ i ove godine će biti održani u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.  Svu lepotu sevdalinki  - bosanskih, tradicionalnih i gradskih lјubavnih pesama izvodi će doajeni Nedžad Salković, Nedelјko Bilkić, Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Azra Husarkić, Elma Hadžić, kao i posebni gosti, vrsni pevači sevdalinki, Neda Ukraden, Hari Mata Hari i Saška Janks. Pevače će pratiti orkestar maestra Dinka Mujanovića.
Jedan deo koncerta će biti posvećen Nedžadu Salkoviću princu bosanskih sevdalinki i proslavi njegove 60-godišnje vrhunske pevačke karijere: “ Radujem se što ću se ponovo družiti sa sa publikom regiona. Za lјubitelјe sevdalinki to je praznik jer uživamo zajedno u vanvremenskim pesmama i prenosimo edni drugima emocije“ .
Beogradska publika imaće priliku da uživa u njegovim pesmama koje nikoga ne ostavlјaju ravnodušnim: Žute dunje, Tebi majko misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar na voće, Jutros mi je ruža procvjetala, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge pa se  može očekivati koncertno veče za dušu i pamćenje.