Menu

Bane Opačić

opacic3
Kategorija
Koncertni program
Datum
11 maj 2018 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-6060
Cene ulaznica: 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 i 3500 dinara

Bane Opačić je naš proslavljeni kompozitor i tekstopisac, autor više od hiljadu pesama za izvođače različitih muzičkih žanrova. Njegove autorske početke obeležili su više nego uspešni albumi Dade Glišića, Saše Kovačevića sa kojih se pesme “Sto bespuća”, “Kopija”, “Ruka za spas”, “Jedina si vredela” i danas emituju na najslušanijim radio stanicama u zemlji. Opačić je bio jedan od najbližih saradnika Darka Radovanovića a njihovu saradnju je krunisao duet “Ako je do mene” koji je proglašen za hit te godine od strane svih uticajnih medija. Na tom, ispostaviće se poslednjem albumu, našle su se pesme “Sanjam te”, “Dukat”, “Vreme da se rastaje” i druge, koje su ovaj album i prerano preminulog izvođača zauvek sklonile od zaborava.
Sa Lexington bendom stvara jedan potpuno novi muzički izraz i ovaj bend je već nakon dva izuzetno uspešna albuma pravi svoj veliki solistički koncert u Beogradu. Pesme poput “Dobro da nije neko veće zlo”, “Donesi”, “Godinama”, “Pijane usne”, “Kako je tako je” i mnoge druge uspostavile su Opačića kao jednog od najznačajnijih kompozitora svoje generacije. Nakon više nego uspešnog povratka sa pesmama “Srećo necija”, “Strasilo”, “Voleo si skota”, “Gluve usne”, Goca Tržan i Bane Opačić su uneli jednu novu svežinu na pop scenu Srbije. Marija Šerifović i Opačić započinju svoju saradnju pesmom “Pametna i luda” i stvaraju potpuno novi pravac u pop muzici sa gotovo poetskim tekstovima što i jeste odlika Opačićevog stvaralaštva od najranijih dana. “Voli me i ne voli me”, “Laku noć”, “11”, “Imaš me”, “Veruj u nas”, “Živim da te volim”, “Odavde do neba”, “Ja te srećom častim”, nižu se jedna za drugom pesme koje osvajaju svojom zrelošću i specifičnim stilom tekstualnog izražavanja. Između svih tih naslova Opačić sa još jednim bendom pravi pravu senzaciju i pesmama “Hendikepiran”, “Budalo”, “Lažo”, izbacuje u prvi plan novu muzičku senzaciju Lapsus bend. Pionir je novog načina prezentacije pesama i putem svoje veoma praćene instagram stranice uspeva da za rekordno vreme lansira ovaj bend u sam vrh estradne regionalne scene. Svojim specifičnim izrazom u stvaranju kao i u izvođenju svojih kompozicija skreće pažnju velikog broja ljudi koji prepoznaju jednu potpuno zrelu i snažnu interpretativnu emociju. Bane Opačić će publiku na svom koncertu voditi kroz svojevrsni vremeplov svog stvaralaštva a svojom interpretacijom na jedan potpuno svojstven način oslikati svoje tekstove dubinom stvaraoca koji izvlači jednu novu emotivnu dimenziju iz svojih pesama koje je stvarao za druge skoro dve decenije.

 
 

Izdavanje prostora

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Ugostiteljske usluge

Sava Centar ugostiteljske usluge

Tehničke usluge

Sava Centar tehničke usluge

Radno vreme blagajne

  • tick ruka
  • 10-16h (radnim danom)
  •  
  • Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja  događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.