Menu

Lepa Lukić

Lepa_Lukic
Kategorija
Koncertni program
Datum
17 novembar 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-6060
Cena ulaznica: 800, 1000, 1300 i 1500 dinara

Povodom obeležavanja jubileja 55 godina uspešne estradne karijere, kraljica narodne muzike Lepa Lukić, održaće veliki koncert 17. novembra 2016 u Beogradu, u Velikoj dvorani Sava centra.
Lepa Lukić je jedna od retkih pevačica koje su svoju karijeru gradile pomoću talenta i kvalitetnih pesama.  Ljubav prema pevanju otkrila je kada je imala samo pet godina. Profesionalnu karijeru je počela 1960. godine u duetima sa poznatim pevačima, kao što su Gvozden Radičević i Mića Stojanović.
Prvi uspeh je doživela 1965. kada je snimila pesmu "Od izvora dva putića", sa kojom je stekla veliku popularnost. Uspeh ove pevačice je bio neočekivan i munjevit. U to vreme prodato je oko 200.000 primeraka ploča.  Ređali su se uspesi i nazvana je "Kraljicom narodne pesme".
Njeno pevanje karakteriše lakoća, nepogrešiva intonacija i veliki broj muzičkih ornamenata. Pesme koje peva govore o selu, starim srpskim običajima, stadima ovaca, čobanima i čobanicama, duhu prošlih vremena...
Najveći hit je pesma „Srce je moje violina“ koja se peva na celom području bivše Jugoslavije.
Snimila je mnogo trajnih snimaka izvornih pesama: "Bosioče moj zeleni", "Bere cura plav jorgovan", "Oj livado, rosna travo", "Hvalila se lipa kod bagrema", "Lojze se reže", "Tekla reka lepenica", "Bulbul mi poje", "Zlatibore, moj zeleni bore", "Na livadi čuva Mara stotinu ovaca", "Djevojka sokolu zulum učinila"...
Većina njenih pesama su postale evergreen hitovi: "Opančići na kljunčiće", "Ne živi se hiljadu godina", "Što kapiju nisi sinoć zatvorio", "Ne pitaj me", "Oj meseče, zvezdo sjajna", "Srce je moje violina", "Čaj za dvoje", "Ljudi, ko zna leka srcu mom?"… Igrala je u nekoliko filmova i glumila u seriji -  „Paja i Jare – Kamiondžije”. Po mnogim kritičarima verno je odglumila u filmu “I bog stvori kafansku pevačicu “(1972.), u režiji Jovana Živanovića.
Do sada je objavila oko 30 albuma i postala vlasnica brojnih muzičkih nagrada.
Lepa Lukuć  je  i danas tražena kao izvođač, kao u vreme najveće popularnosti i često je na nastupima. Nedavno izdat singl “Teško mi je” svakog dana beleži sve veću slušanost.  
Lepa se izborila sama, a njen glas vodio ju je ka uspehu, ka vrhu popularnosti na kome je ostala i posle 55 godina. Uz podršku brojnih kolega  proslaviće u Sava centru svoje muzičko trajanje.