Menu

Jelena Tomašević

Jelena_Tomasevic
Kategorija
Koncertni program
Datum
04 novembar 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-6060
Cene ulaznica: 800, 1000, 1300 i 1500 dinara

Sa ogromnim zadovoljstvom „Melos Estrada“ i „Minacord“ ovim putem najavljuju prvi veliki solistički koncert Jelene Tomašević u Beogradu 25.10.2016. u velikoj dvorani Sava Centra, gde će posetioci imati priliku da uživaju u spektaklu, čiju produkciju potpisuje Željko Joksimović, a organizaciju Bane Obradović.
Jelena Tomasević (32) muzikom se bavi od svoje sedme godine. Igrala je u KUD "Abrašević" u rodnom gradu Kragujevcu, a potom na mnogobrojnim koncertima i takmičenjima nastupala kao solista pevajući tradicionalnu srpsku muziku. Tada je započela saradnju sa Borom Dugićem, virtuozom na fruli, koji je među prvima prepoznao njen dar. Mnoge od Jeleninih izvedbi zabeležene su na trajnim snimcima u arhivi Radio Beograda.
Uporedo sa negovanjem izvornih kompozicija, bavila se i pevanjem pop muzike osvajajuci nagrade na dečijim festivalima. Sa 18 godina pobedila je na televizijskom takmičenju za mlade talente 3k dur, projektu nacionalne televizije, nakon koga je pocela profesionalnu saradnju sa velikim brojem eminentih muzičkih umetnika. Uspešno je predstavljala Srbiju na mnogim internacionalnim festivalima u Češkoj, Bugarskoj, Rusiji, Belorusiji.
Jelena se 2005. godine preselila u Beograd. Pobedom na Beoviziji sa pesmom "Jutro" započela je saradnju sa produkcijom Minakord pod pokroviteljstvom Željka Joksimovića. Tada je započet rad na njenom prvom studijskom albumu, koji će ubrzo, pod nazivom "Panta rei", postati najprodavaniji album u regionu. Njen glas je postao poznat Evropi kada je nastupila na Evroviziji 2008. godine i osvojila 6. mesto u finalu sa kompozicijom "Oro", Željka Joksimovića.
2015. godine je objavila drugi studijski album, "Ime moje", koji je za kratko vreme dostigao popularnost njenog prvenca i ponovo joj doneo veliki broj nagrada, naklonost publike, kritike i kolega. Sarađivala je sa Zdravkom Šotrom u njegovim filmu "Ivkova slava", gde je pred kamerama otpevala nekoliko muzičkih numera. Uspešno se bavi sinhronizacijom dugometražnih animiranih filmova, učestvuje u žiriranju dečijih muzičkih takmičenja, na internacionalnoj sceni svakim nastupom i dalje predstavlja srpsku kulturu u najboljem svetlu.
Širom zemlje i regiona održala je niz koncerata sa Novosadskim big bendom. Ova saradnja i dalje uspešno traje.
Dobitnik je nagrade Zlatne značke grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi.