Menu

Josipa Lisac

josipa1
Kategorija
Koncertni program
Datum
14 februar 2020 20:00
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1800, 2100, 2500 i 2800 dinara

 

Muzička diva Josipa Lisac održaće na Dan zalјublјenih, 14. februara 2020.godine koncert u Sava Centru, kada Josipa proslavlјa svoj 70. rođendan, što  će biti još jedna prilika da se ponovo sastane sa beogradskom publikom u ovoj prestižnoj dvorani.

"Ambijent je lijep - prekrasna dvorana Sava  Centra. No, to je dekoracija. Najvažniji su lјudi, najvažnija je energija, spoj prijatelјstava kroz muziku, što se rađalo i negovalo godinama. Publiku i mene povezuje obostrano poštovanje. Ja sam je zagrlila i ona je mene zagrlila", kaže Josipa.

Kako u poslednje vreme Josipa smanjuje intenzitet i broj nastupa, koncert u Sava Centru biće jedinstvena prilika za sve njene fanove iz Beograda, pa čak i zemalјa regiona, da dođu i uživaju u bogatom izboru pesama njene fascinantne karijere. U tih pedesetak godina rada za Josipu je bila i ostala "apsolutno najlјepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem koji je za nju napravio nallјepše pjesme koje žive i danas, i antologijski album 'Dnevnik jedne lјubavi' (1973)".

Od samog početka unikatna, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, Josipa i danas nastoji uživo sa svojim pratećim bendom da ponudi neka nova čitanja bezvremenih hitova kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav lјubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"..."Recimo, 'Magla' svaki put drugačije traje, malo se zaigraš, zaneseš. drugačiji je solo... Neko će reći pjesma se jako puno promijenila. Nije se pjesma promijenila, već aranžman... Ja pjesmu mogu pjevati sama, u pratnji jednog ili pet instrumenata, uz simfonijski orkestar. Glazbenici sa kojima surađujem su otvoreni, tako da ništa neće biti isto, a možda se negdje nešto i ponovi. Muzička sloboda i igra na sceni su bitni", objašnjava Josipa.

Početkom jula, Josipa je u Zagrebu  održala veličanstven koncert za pamćenje , pred više od 4.000 posetilaca, koji je završio u “ritmu lјetne kiše".

Prodaja ulaznica na blagajni Sava Centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs