Menu

Dejan Petrović Big Band

Concerts
Date: 19 November 2019 20:00

Venue: Velika dvorana

Cene ulaznica: 1300, 1500, 1700 i 2200 dinara

Dejan Petrović Big Band održaće dugo očekivani koncert 19.novembra u Velikoj dvorani Sava Centra.U vrtlogu dobrih vibracija predstaviće muziku Srbije i Balkana koja ostavlјa bez daha i reči, a “Onde gde prestaju reči, tu počinje muzika”.
Dejan Petrović je sin najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima. Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavlјaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari.
Pored autorske muzike koju radi sa svojim bendom, u repertoaru imaju mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvalјujući samoj koncepciji benda, tj. spoju instrumenata koji ga čine. Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavlјao Srbiju na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, i to uvek sa velikim uspehom. Jednom rečju  - Ambasador srpske trube.
Ovo veličanstveno veče ulepšaće gosti koncerta: Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Merima Nјegomir, Radiša Urošević, Čeda Marković…
Ne propustite priliku da budete deo ovog dugo očekivanog spektakla.

 

Telephone
220-60-60

Ticket office

  • tick ruka
  • 10-20h (working days)
  •  10-15h (Saturday) & 1 hour before event
  •  
  • Tel: 220-6060