Menu

Amira Medunjanin

Concerts
Date: 25 October 2019 20:30

Venue: Velika dvorana

Cena ulaznica: 1500, 1800, 2100 i 2500 dinara

Svetski čuvena pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin vraća se pred beogradsku publiku koncertom 25. oktobra u Sava Centru. Amiri će ovo biti peti nastup u prestižnoj dvorani koju redovno puni poslednjih nekoliko godina.

Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela je Amiru da se posveti stvaranju svog jedinstvenog glasa unutar sevdalinke, u nastojanju da njenu izražajnost istraži do kraja. Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju. I to se čuje u sevdalinkama i drugim tradicionalima sa naših prostora kao što su "Ah što ćemo lјubav kriti", "Eleno kerko", "Pjevat ćemo šta nam srce zna", "Što te nema", "Mito bekrijo", "Moj dilbere", "Ima dana" ili čak "Ako znaš bilo što" Branimira Štulića.

O tome svedoče albumi "Rosa" , "Amira Live", "Zumra" , "Amulette" , "Silk and Stone",  "Damar", "Ascending", kao i njeni nastupi širom sveta. "Amira Medunjanin je najbolјi predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne”,  piše o Amiri  u  londonskom  Guardianu Robin Denselo.

Ulaznice u prodaji od 3. aprila na blagajni Sava Centra i preko www.tickets.rs.

 

Telephone
220-60-60

Radno vreme blagajne tokom leta

  • tick ruka
  • 10-16h (radnim danom)
  • 10-15h (subotom)
  •   i 1 sat pre početka manifestacije
  • Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja  događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.