Menu

Амира Медуњанин

Концертни програм
amira-medunjanin5
Датум: 25 октобар 2019 20:30

Простор: Велика дворана

Цена улазница: 1500, 1800, 2100 и 2500 динара

Светски призната певачица Амира Медуњанин одржаће концерт 25. октобра у распродатом Сава Центру. Амири ће ово бити пети наступ у престижној дворани коју редовно пуни у последњих неколико година, а колико поштовање краљица севдаха ужива код београдске публике сведочи чињеница да су све улазнице распродате скоро десет дана унапред. Неће бити додатног концерта.

У Сава Центру уз Амиру ће наступити Бојан Зулфикарпашић (клавир), Анте Гело (гитара) и Звонимир Шестак (контрабас), као и неименованих "једанаест грација, уз покоје изненађење".

Наслов "босанске Billie Holiday”, поређење је које говори како је Амира приступила севдаху, пронашавши нови контекст и форму унутар традиције старе стотинама година. Амира је севдах одвела тамо где никада није био раније, у модерно доба, у сусрет са џезом, чак у излете у психоделију. И то се чује у севдалинкама и другим традиционалима са наших простора као што су "Ах што ћемо љубав крити", "Елено керко", "Пјеват ћемо шта нам срце зна", "Што те нема", "Мито бекријо", "Мој дилбере", "Има дана" или чак "Ако знаш било што" Бранимира Штулића, и сведоче у међународној критици одлично оцењени албуми "Роса" (2005), "Amira Live" (2009), "Зумра" (2010), "Amulette" (2011), "Silk and Stone" (2014), "Дамар" (2016) и "Ascending" (2018).

 

Телефон
220-60-60

Радно време благајне - Важно обавештење!

  • tick ruka
  • Поштовани,
    Због тренутне ситуације (COVID19) благајна неће радити до даљег. Молимо Вас да се за сва додатна обавештења обратите на е-маил адресу blagajna@savacentar.net
    Хвала на разумевању.

ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.