Menu

"Чикашке перверзије"

Cikaske_perverzije1
Категорија
Музичко-сценски
Датум
11 март 2017 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1100, 1300 и 1600 динара

Хит представа “Чикашке перверзије” извођењем 10. марта у великој дворани београдског Сава Центра прославиће својих 25 година!

“Чикашке перверзије” већ 25 година причају о љубави, о пријатељству, о односима између жена и мушкараца. А то су теме за сва времена. Зато 'Чикашке перверзије' трају, баш због тога што се представа бави најобичнијим, а у ствари најкомпликованијим стварима”, објашњава Драган Гаги Јовановић.

Рађена по мотивима драме чувеног Дејвида Мемета “Сексуалне перверзије у Чикагу”, представа у режији Омара Абуа ел Руба је премијерно изведена 9. марта 1993. године у Југословенском драмском позоришту у Београду.

Меметову духовиту савремену америчку драму, српски глумци су на ингениозан начин претворили у фантастичну комедију која превазилази границе локалног и проговара о ономе што је заједничко свима – о потреби за љубављу и препрекама њеног остваривања.

“Позориште је жива ствар и увек се могу десити неочекиване ствари, поготово у ‘Чикашким’ где има доста импровизације. Ниједна представа нам није као претходна и доста људи долази више пута да нас гледа“, објашњава Олга Одановић.

“Чикашке перверзије” су наредну деценију и више уживале статус урнебесне комедије и огромног хита са преко 200.000 гледалаца. И поред великог и континуираног успеха, представа је ипак последњи пут изведена 2005. године.

После дуже паузе Гаги је одлучио да се врати култној представи крајем 2014. године, када се и 500. извођење симболично десило управо у Чикагу. Након тога, "Чикашке перверзије" у којима играју Драган Гаги Јовановић, Бранка Пујић, Олга Одановић и Игор Ђорђевић наставиле су да редовно пуне Дом омладине Београда, Позориште младих у Новом Саду, Сава центар…

“Мислим да је смех лековит. Леп је осећај кад видиш срећне и задовољне људе, који су се смејали два сата. Диван осећај за нас на сцени, а и ми се добро проводимо”, истиче Бранка Пујић.

Улазнице се продају на благајни Сава Центра и преко мреже Евентим.